Пружинний матрац

Перший пружинний матрац побачив світло в далекому 1871 рік (поява першого матраца з виткового пружинами зі сталі) патент на конструкцію виданий німецькому інженеру Хайнріх Вестфал, варто зауважити, що його сміливе інженерне рішення в той час повсюдно критикувалося і висміювалось як абсурдне.

Через багато років конструкція пружин істотно еволюціонувала, проте навіть сьогодні пружинна конструкція матраца це одне з найкращих рішень, існують два різновиди пружинних матраців:

- залежний пружинний блок "Боннель" (вельми простий, довговічний, доступна ціна, але досить посередні показники комфортності);

- незалежний пружинний блок (краще рішення в сегменті пружинних матраців, довговічний, безшумний, дорогий, комфортний);

Незалежно від типу конструкції такі матраци доповнюються комфортним шаром з м'якого матеріалу з однієї або двох сторін.

Бюджетні моделі матраців з блоком пружин "Боннель" мають в наповненні кокосову койру, повсть і поролон, це дуже практичні і довговічні моделі в категорії "дешеві матраци".

Моделі з незалежним пружинним блоком мають комфортний шар з якісних і дорогих матеріалів: латекс, меморі, гель мемори, техногель. Це дуже комфортні, довговічні матраци які підходять людям з різними антропометричними даними, парам з істотною різницею у вазі, проте ціновий сегмент таких матраців: «середній +», «високий».

Якщо висота багатошарового комфортного шару не менше 50% висоти пружинного блоку то такі матраци відносяться до категорії двохблокові матраців або анатомічних матраців. Така конструкція поєднує в собі пружинний і безпружинні матраци - це найкраще з того, що сьогодні представлено на ринку матраців.