Матрац - це...

Матрац - це конструкція з м'яких і еластичних матеріалів для сну, завдання якої створити комфорт для тіла людини в горизонтальному положенні.

Матрац розділяється за такими параметрами:

- тип конструкції (пружинні безпружинні);

- розмір спального місця (односпальний, полуторний, двоспальний);

- ступінь жорсткості / м'якості; - висота (товщина) матраца;

- матеріали наповнення.

Пружинний матрац ортопедичний передбачає наявність всередині матраца певної кількості пружин з металевого дроту або пластику.

Пружини бувають:

- крупновітковие (пружини великого діаметра 6-10 см, висотою 10-20 см, товщина дроту 1,4-2,2 мм, кількість пружин 100-180 шт у 1м2);

- мелковітковие (бочкоподібні пружини або Х подібної форми, діаметр пружини 3-6 см, висота 12-20 см, товщина дроту 1,8-2,2 мм, кількість пружин 250-1000 шт в 1м2).

Пружинний блок буває:

- Залежний «Боннель» (крупновітковие пружини з'єднані між собою, по периметру пружинного блоку, по обидва боки, проходить дротяний каркас який утримує пружини всередині пружинного блоку). Принцип дії залежного блоку: деформація (стиснення) пружини пускає в хід сусідню пружину і відбувається ланцюгова реакція, навіть при точковому навантаженні в рух приходить кілька пружин.

- Незалежний «pocket spring» (мелковітковие пружини бочкообразной або Х-подібної форми поміщаються в тканинний мішечок, периметр пружин оточений каркасом з піни (еврокаркас).

Принцип дії залежного блоку: деформація (стиснення) пружини призводить не впливає на сусідню пружину, при точковому навантаженні в рух приходять тільки пружини на які впливає навантаження.

Розмір спального місця матраца: Європа - вимірюється в см, розміри матраців, як правило, кратні 10 см, мають прості назви які зовсім не вказують розмір. США - вимірюється в дюймах і суттєво відрізняється від європейського, кожен розмір матраца має своє певне назва, назва точно вказує на розмір спального місця.