Шкіряні ліжка

Шкіряні ліжка - це незамінний і стильний атрибут спальної кімнати. Ліжка зі шкіри на відміну від ліжок з дерева, ДСП, ДВП, МДФ, металу або пластику, можуть похвалитися набагато більшою розмаїтістю можливих форм конструкції, шкіряна може мати округлі, овальні або хвилеподібні форми боковин або головах.

Історія виникнення шкіряною ліжка напевно має перші коріння в древньої епохи, коли щасливі первісні мисливці застеляли свої лежбища шкурами добутих тварин.

Історія сучасної шкіряною ліжка почалася на початку 20 століття, економічний підйом і зростання добробуту населення породжував нові модні тренди - це була епоха виникнення безлічі новомодних стилів які приходили на зміну класичним. Сексуальна революція нівелювала громадські морально-релігійні норми, зароджувався тренд на індивідуальність і особливість, це знаходило відображення в оформленні житла та дизайні меблів. Спальня стала особливим місцем яке всілякі підкреслювало індивідуальність і сексуальну розкутість власника. Мерилін Монро, Наталі Вуд, Одрі Хепберн, Софі Лорен, Кетрін Росс - зірки обожнювали фотографуватися в спальні,

кінематограф підхопив цей тренд і фільми стали хизуватися постільними сценами.

Шкіряна ліжко завдяки своїм неповторним і витонченим формам, дозволяла зробити акцент на унікальності, а величезна палітра доступних кольорів і безліч аксесуарів (кристали, гудзики, стібка) зробили її ключовим елементом спальні. У 60-х, вони відображали соціальний статус і вказували на особливе почуття стилю власника житла, тренд поширювався в США і Європі.

Сучасні шкіряні ліжка це дуже практичні і зручні конструкції, вони може мати потужний м'яке узголів'я або навпаки компактне, розташоване під нахилом так, щоб на нього можна було обпертися. Виробники ліжок пропонують в якості оббивки різні матеріали: анілінова шкіра, алькантара, pu-шкіра, замша або супер-ексклюзивні моделі в шкірі крокодила або пітона.

Сьогодні шкіряні ліжка дуже популярні в Європі та США, існує всього декілька компаній які займаються виробництвом великого модельного ряду шкіряних ліжок. Дизайн шкіряних дуже різноманітний і необхідний величезний творчий потенціал групи дизайнерів, щоб постійно створювати нові моделі шкіряних ліжок, безперервно експериментуючи з формами і стилем.

Якість шкіряних ліжок дуже важливий показник поряд з дизайном, але тільки великі торгові марки, які мають своє виробництво, приділяють якості ліжок належну увагу. Існує багато дрібних компаній, майстерень, цехів які просто крадуть дизайн і створюють низькосортні копії ліжок відомих торгових марок. На території країн СНД дуже поширена практика в кустарних умовах підробляти меблі відомих марок, шкіряні ліжка не виняток.

Підробки лише зовні копіюють дизайн, нічого спільного з оригінальною шкіряною ліжком відомої торгової марки у них немає, внутрішня конструкція, якість виконання, фурнітура та інше будуть найнижчої якості в кустарному виробництві використовують все найдешевше заради отримання миттєвого прибутку.

Якщо ви вирішили купити шкіряну ліжко то звертайте увагу на компанію-продавця, скільки років компанії, яка кількість моделей представлено, чи є свій шоурум і склад готової меблів.

«Меблі на замовлення» - ці типовий формат посередників або кустарних виробників, компанії з ім'ям відкривають свої представництва або працюють з ексклюзивним представником марки, але обидва формати мають на увазі наявність на складі продавця готових меблів.

Якщо у продавця немає меблів на складі і він запевняє вас, що чекати 2-3 місяці це стандартний формат роботи великих компаній, значить перед вами звичайний посередник який просто додасть до вартості меблів на фабриці свої 50% і буде просити максимальну передоплату, щоб не вкладати свої гроші.

Кустарні виробники меблів назвуть менший термін поставки меблів і більш привабливу ціну, їм теж потрібен час, щоб використовуючи фотографії з каталогів підробити меблі, не дивуйтеся якщо вам доставлять меблі яка істотно відрізняється від оригінальних фотографій.

Купити шкіряні ліжка в Києві можна в декількох меблевих торгових центрах або в інтернет-магазині меблів.

Перш ніж купити шкіряну ліжко в Україні, читайте незалежні відгуки, ознайомтеся із зразками в торгових центрах, звертайте увагу на гарантію і якість фурнітури.