Як вибрати ліжко?

Магазин ліжок Київ - дуже популярний запит в пошуковій мережі, тому як сучасний ритейл продовжує переміщатися в онлайн.

Велика частина зараз покупок відбувається в інтернеті, меблевий ринок не є винятком і величезна кількість інтернет-магазинів меблів служать вірним тому підтвердженням. Покупці воліють економити свій час підшукуючи меблі в інтернет-магазинах - достаток барвистих фотографій, докладний опис продукції дозволяють уникнути неприємних поїздок в меблеві торгові центри або шоу руми продавців. Меблі, дивани, ліжка і матраци купити в інтернеті сьогодні пропонують навіть такі гіганти онлайн рітейлу як ebay.com і amazon.com.

Більшість магазинів ліжок пропонують покупцям величезний вибір ліжок різного дизайну з широким асортиментом матеріалів оббивки, достатком квітів, форм, розміром спального місця ліжка і зовнішніх габаритів. Однак інтернет магазини меблів на українському ринку істотно відрізняються від американських і європейських, українським споживачам часто доводиться стикатися з недобросовісними продавцями - хитрі маркетингові виверти, заретушувати студійні фото меблів в каталогах і на сайті, опис продукції яка не відповідає дійсності - таке дуже часто зустрічається на українському ринку.

Наймасовішим і популярним продуктом на українському ринку є бюджетна меблі з ламінованого ДСП. Дорожчі варіанти тканинних ліжок з яскравим дизайном, теж популярні, хоча внутрішня конструкція таких моделей найчастіше виконана з найдешевшого матеріалу - ДСП. Ліжка з натурального дерева в середній ціновій категорії частіше є прикладами простих або застарілих варіантів дизайну, тому рідко застосовні в спальнях оформлених в сучасному стилі. Багато хто заперечать, що мовляв стилі лофт і еко-лофт зараз є трендовими. Все вірно - якісні ліжка з натурального дерева зараз дуже популярні в Західній Європі і скандинавських країнах, проте в Україні існує декілька меблевих підприємств які придбали якісне обладнання, пройшли сувору європейську сертифікацію і вже давно поставляють свою продукцію великим європейським рітейлерам, таким як IKEA JYSK та інші . Українським споживачам про них мало відомо, тому як якісні меблі з дерева поставляти набагато вигідніше в Європу, вітчизняний ринок не є для них пріоритетним.

В Україні відсутня вимоги до сертифікації меблевої продукції, немає обов'язкових стандартів для меблів або меблевих виробництв, фактично не існує контролю за безпеку матеріалів з яких виробляється меблі і якістю меблевої продукції. Більшість дрібних або кустарних меблевих виробництв продають через магазини ліжок на внутрішньому ринку України те, що продавати в Європі їм не дозволять.

Отже, спробуємо знайти відповідь на популярний запит: Як вибрати ліжко. Перш за все потрібно визначитися з розміром спального місця ліжка, яке в залежності від регіону походження меблів може, як і розміри матраців мати значні відмінності. Спальне місце ліжка по ширині на пострадянському просторі прийнято описувати терміном: односпальне ліжко, полуторне ліжко, двоспальне ліжко. Однак це не зовсім коректно, тому що навіть у європейських виробників розміри спальних місць односпальних ліжок коливаються по ширині від 90 до 100 см, полуторних від 140 до 160 см, двоспальних від 180 до 200 см.

Виробники з країн де прийнята Неметричні система вимірювань, наприклад США, мають свої позначення розмірів спального місця: Toddler або Crib - дитяче ліжечко з бортиками 60 х 120 см; Twin - дитяче ліжко для підлітка 99 х 190 см; Twin XL - одномісне ліжко для дитини 99 х199 см; X-Long Twin - одномісна дитяча, максимальної довжини 90 х 203 см; Full - полуторне ліжко, найбільш наближений до неї розмір 137 x 190 см; Queen - практично двоспальне ліжко 153 х 203 см; King - двоспальне ліжко, найбільш широка 198 х 203 см; California King - ліжко з двоспальним місцем, для людей з високим ростом 182 х 213 см.

Якщо ви вже готові купити ліжко, то орієнтуйтеся виключно на цифри, розміри спального місце, як правило, вказують всі інтернет-магазини ліжок. Краще вибрати ліжко з найбільш масовими типорозмірами спального місця: 120х200 см, 140х200см, 160х200см, 180х200см - причина в тому, що виробники матраців вважають такі типорозміри стандартними і вам буде простіше знайти матрац такого розміру. Зрозуміло ви зможете вибрати і зробити матрац інших розмірів, але таке замовлення буде вважатися індивідуальним і вартість його буде вище. Купити постільну білизну для нестандартного розміру матраца буде постійною проблемою, доведеться шити постільну білизну на замовлення.

На етапі ремонту, точні розміри ліжка і узголів'я допоможуть дизайнерові правильно розрахувати розміри ніші в стіні і інших декоративних елементів, правильно розташувати приліжкові вимикачі і розетки.