Безпружинний матрац

Безпружинний матрац - це конструкція матраца виключає наявність металевих або пластикових виткових пружин.

Важливо! - Варто зауважити, що останнім часом виробники безпружинних матраців все частіше анонсують так звані "гібридні матраци" - матраци з спінених матеріалів які мають в своїй конструкції пружини з вспененнного матеріалу. Цей факт є незаперечним доказом того, що пружини в конструкції покращують його споживчі характеристики і роблять матрац більш довговічним.


Історія безпружинних матраців бере свій початок в 1955 році коли на меблевій виставці в США був продемонстрований матрац повністю складається зі спіненого матеріалу.


Поролон був тоді новим матеріалом, відкритий випадково (лабораторна помилка німецького хіміка Отто Байєра) він мав особливі характеристики які визначили його повсюдне використання у виробництві матраців.


Спінений натуральний латекс використовувався з 1828 роки (винахід фірми Dunlop), латекс застосовували в пружинних матрацах в якості тонкого комфортного шару, більш широке використання спіненого латексу обмежувалося високою вартістю матеріалу.


Наповнення безпружинних матраців це, як правило, спінені матеріали або їх комбінація з різними більш простими і дешевими матеріалами для зниження вартості та створення більш міцної, жорсткої конструкції матраца.


Найчастіше в якості більш простого матеріалу застосовується спресована кокосова койра, морські водорості, койр, кінський волос, повсть, це матеріали не мають дуже низькі показники еластичності вони гігроскопічні (в них накопичується волога), це природне середовище для розмноження бактерій і комах.


Якщо ви маєте намір купити безпружинний матрац то вибирайте конструкцію тільки зі спіненого матеріалу, однак пам'ятайте, що безпружинні матраци варто купувати дітям і дорослим з вагою до 60 кг,
Конструкція безпружинного матраца не розрахована на вагу користувачів більше 60 кг, допустиме навантаження можна збільшити якщо використовувати дуже щільний спінений матеріал (понад 60кг / м3), але це істотно збільшує вартість і знижує комфортність.

Безпружинний матрац під час тестування здасться вам комфортним, він буде буквально обволікати тіло, але варто пам'ятати, що відсутність пружин істотно знижує термін служби спінених матеріалів. Вибираючи безпружинний матрац пам'ятайте: чим вище вага людини, тим швидше прийде в непридатність такий матрац - перші симптоми це западини в області таза і плечей. Двосторонні безпружинні матраци з кокосовою койрою всередині найбільш уразливі - саме тому продавці вказують в якості особливостей експлуатації необхідність постійно перевертати матрац.


Однак якщо ви твердо мають намір купити безпружинний матрац (реклама спрацювала) то не варто купувати дешевий матрац або двосторонній безпружинний матрац з кокосової плитою всередині, так як в першому випадку ви просто викинете гроші на вітер, а в другому можуть виникнути проблеми зі спиною. Читайте незалежні відгуки про матрацах і пам'ятайте, що головне у виборі матраца ігнорувати маркетингові виверти.