Анатомічний матрац. Що це?

Анатомічний матрац що це? - це конструкція для сну, яка проектується з урахуванням анатомічних особливостей будови тіла.

Як відомо, тіло людини дуже гнучке і рухливе, основою скелета людини є хребетний стовп, який забезпечує людині необхідний ступінь свободи, але в той же час він залишається досить стабільним, щоб оберегти нервові закінчення і внутрішні органи від ушкоджень.

Анатомія хребта така, що він має певні вигини які несуть амортизує. Під час ходьби бігу або стрибків, хребетний стовп приймає на себе навантаження від ваги тіла і амортизує її оберігаючи головний мозок від струсу.

Під час сну тіло розташовується горизонтально, м'язи розслабляються і організм відпочиває. Дуже важливо щоб хребет при цьому залишався в анатомічно правильному положенні.

Більшість матраців мають однорідний склад і однакову ступінь жорсткості по всій поверхні. Вони не враховують особливості будови тіла, тому звичайний матрац не може підтримувати тіло в анатомічно правильному положенні. Хребет тривалий час знаходиться в постійній напрузі і відчуває неправильні навантаження. В силу цього можуть ущемити нервові закінчення або зміститися диски. Як наслідок з'являються регулярні болі в спині, дискомфортні відчуття вранці. Ігноруючи подібні симптоми ми ризикуємо отримати проблему з хребтом, вирішити яку зможе тільки мануальний терапевт.

Анатомічний матрац проектується з урахуванням анатомічних особливостей будови тіла і ваги людини (користувачів матраца), тому під час сну вага тіла розподіляться серед зон жорсткості матраца таким чином, щоб хребет залишався в правильному положенні.
Зрозуміло, що для стрункої високої дівчини і огрядного низькорослого чоловіка потрібно підбирати абсолютно різні моделі матраців з різним наповненням, різним ступенем жорсткості.

В Україні анатомічні матраци менш популярні ніж в Європі і США, перш за все тому, що на українському ринку поширені прості версії дешевих матраців. Більшість бюджетних наповнювачів (койра, кокосова плита, кінський волос, повсть, морська трава) модних у нас «ортопедичних» матраців заборонені до застосування в Європі і США.

Анатомічний матрац відрізняється від звичайного і «ортопедичного» матраца конструкцією і наповнювачами. Анатомічний матрац складається з двох блоків:

пружинний блок (амортизує і приймає навантаження від тіла, підтримує хребет в анатомічно правильному положенні);
комфортний блок (відчуття м'якості / комфорту, циркуляція крові, розподіляє навантаження на пружини);

Двохблочний тип конструкції матраца поєднує в собі переваги пружинного і безпружинного матраца. Він не тільки неймовірно комфортний, але і піклується про ваш хребті. У комфортному блоці використовуються тільки сучасні, високотехнологічні матеріали різного ступеня щільності, це два-три шари з різними характеристиками комбінуючи які вдається досягти необхідний рівень комфорту:

memory foam і gel foam (розробка лабораторії NASA для космічних програм);
latex (спінений латекс, свербеластічний, натуральний матеріал);
неткане полотно, нейлон, бавовна, бамбукові волокна, тканина з срібною ниткою;

Пружинний блок складається з незалежних бочкоподібних або пружин Х-подібної форми. Жорсткість пружин, кількість зон жорсткості, висота блоку проектується з урахуванням анатомічних особливостей будови тіла і ваги користувачів, в залежності від моделі пружинний блок це:
різні зони жорсткості пружинного блоку (3-7 різних зон жорсткості);
пружини різного діаметру (200 - 500 пружин в 1м2);
різна жорсткість пружин (плечова зона і область тазу - найжорсткіші пружини);
висота блоку пружин 18 - 25 см .;
Купити анатомічний матрац - це придбати найкраще з того, що представлено на світовому ринку матраців. Сьогодні в ньому використовуються самі передові технології і найсучасніші матеріали наповнення. Всі найбільші виробники матраців, як правило, пропонують матраци різних класів і типів, однак серед великого модельного ряду вони виділяють преміум-сегмент, який представлений саме анатомічними моделями матраців. Подивіться сайти компанії King Koil, SCHLARAFFIA, Serta, ComforPedic, Englander, Sealy, Tempur, iComfort, Bed In a Box, Sleep innovations.

Компанія Sonata Mobel поставила собі завдання запропонувати своїм покупцям матраци тільки преміум-сегмента, виключно анатомічні моделі матраців з дуже багатим наповненням, високими характеристиками, ексклюзивним дизайном і розширеною гарантією.